Asiantuntevaa apteekkipalvelua

Reseptien suoratoimitus

Reseptiasiakkaat palvelemme yksilöllisesti suoratoimituspisteissä, joissa sama farmaseutti tai proviisori palvelee teitä alusta loppuun, auttaen tarvittaessa myös itsehoitoon liittyvissä kysymyksissä. Käytössämme on lääkkeiden yhteisvaikutusohjelma, jolla voimme tarkastaa toimitettavien lääkkeiden sopivuuden muun lääkityksenne kanssa. Halutessanne voimme tulostaa lääkekortin käyttämistänne lääkkeistä sekä lääkeyhteenvedon, josta ilmenee kaikki voimassaolevat lääkemääräyksenne sekä jäljellä olevat lääkemäärät. Ulkomaan matkaa varten tulostamme resepteistänne erillisen matkaa varten tarkoitetun yhteenvedon.

Sähköisten reseptien uusiminen

Tarkistamme reseptienne voimassaolon ja halutessanne lähetämme sähköiset reseptinne uusittaviksi lääkärille. Sähköiset reseptit uusitaan kahdeksan vuorokauden kuluessa.

Koneellinen annosjakelu

Koneellinen annosjakelu on kauttamme saatava maksullinen palvelu, jossa säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit toimitetaan asiakkaalle kahdeksi viikoksi kerrallaan, kerta-annospusseihin pakattuna. Samalla tarkastetaan asiakkaan kokonaislääkitys. Lääkepussien mukana asiakas saa aina ajantasaisen lääkityskortin, joka on hyvä ottaa mukaan esim. lääkärikäynneille. Lisätietoa ja esitteitä koneellisesta annosjakelusta saat apteekistamme!

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelu sopii teille, jos haluatte keskustella rauhassa lääkkeidenne käytöstä, epäilette mahdollisia lääkehaittoja tai teillä on paljon lääkkeitä käytössänne. Palvelu sopii esimerkiksi kotona asuville iäkkäille ja hoivakotien asukkaille. Lääkityksen tarkistuksella varmistetaan  lääkehoidon oikea toteutuminen, sopivat ottoajankohdat ja annostukset, käytettyjen lääkkeiden yhteensopivuus sekä tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäislääkitykset.

Apteekki tarkistaa lääkkeiden ottoajankohdat, yhteisvaikutukset, päällekkäislääkitykset sekä mahdolliset haittavaikutukset ja soveltuvuuden iäkkäille. Tarvittaessa apteekki ottaa yhteyttä hoitavaan lääkäriin. Palveluun kuuluu ajanvarauksella sovittava lääkityksen läpikäynti yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas saa tarkistuksesta kirjallisen yhteenvedon. Palvelu on maksullinen. Kysy lisää apteekistamme!

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Kuljetamme tarvittaessa lääkkeitä lähialueelle. Palvelu on maksullinen. Kysy lisää apteekistamme!

Verenpaineen mittaus

Apteekissamme on mahdollista mittauttaa verenpaine. Palvelu sisältää verenpaineen mittauksen, terveysneuvontaa, verenpaineenseurantakortin sekä esitteitä hoidon tueksi. Palvelu on maksullinen, kysy lisää henkilökunnalta.

Itsehoitolääkkeet

Palveluvalinnassamme on laaja valikoima itsehoitolääkkeitä sekä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon. Kysy neuvoa lääkkeiden käytöstä. Opastamme mielellämme tuotteen valinnassa ja sen oikeassa käytössä, sekä kehotamme tarvittaessa kääntymään lääkärin puoleen.

Täydennysravintovalmisteet

Meillä on hyvä valikoima erilaisia ja erimakuisia täydennysravintovalmisteita. Niistä saat lisää energiaa ja ravintoaineita, kun ravinnonsaanti jostain syystä on vähäistä tai yksipuolista. Hyvä ravitsemustila parantaa jaksamista ja edistää toipumista monissa tilanteissa.

Lemmikkien hyvinvointiin

Eläinhyllystämme löytyvät lääkkeet lemmikkien madotukseen sekä ulkoloisten häätöön. Valikoimassamme on myös ravinnelisiä yleiskunnon ylläpitämiseksi ja turkin hoitamiseksi sekä tuotteita moniin muihin ongelmiin. Kysy neuvoa lemmikkisi lääkintään apteekin asiantuntijalta.

Lääkejätteet

Kotitalouksien lääkejätteet ovat ongelmajätettä ja ne voi palauttaa apteekkiin veloituksetta. Apteekkimme eteisessä on ohjeistettu palautuspiste hävitettäville lääkkeille. Voit poistaa tabletit ja kapselit pahvipakkauksista. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ei tarvitse irrottaa läpipainolistoista, eikä purkissa olevia tabletteja poistaa. Injektioruiskut ja -neulat palautetaan läpäisemättömässä pakkauksessa erillään lääkejätteestä. Nestemäiset lääkkeet ja suihkeet palautetaan alkuperäisissä pakkauksissaan erikseen apteekin henkilökunnalle. Myös jodipitoiset lääkkeet (esim.Betadine ja Jodix) ja sytostaatit (esim.Trexan, Ebetrex, Hydrea ja Azamun) annetaan apteekin henkilökunnalle, samoin elohopeaa sisältävät kuumemittarit. Kysy tarvittaessa neuvoa, autamme mielellämme!

Katso lisää: Lääkejätteiden lajitteluohje

Teemapäivät

Apteekissamme on erilaisia tapahtumia, teemapäiviä ja terveysmittauksia muutamia kertoja vuodessa. Näistä ilmoitamme kotisivuillamme, kanta-asiakaskirjeessä sekä usein lehti-ilmoituksella.

Terveydeksi-lehti ja Lievestuoreen apteekin asiakaslehti

Terveydeksi-lehti on apteekkariliiton julkaisema neljä kertaa vuodessa ilmestyvä apteekin asiakaslehti. Lehdessä on runsaasti luotettavaa tietoa terveydestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä sekä apteekkipalveluista. Lievestuoreen apteekin asiakaslehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sisältää artikkeleita terveydestä ja hyvinvoinnista sekä tietoa ajankohtaisista asioista, tuotteista sekä uutuustuotteista. Maksuttomat lehdet ovat noudettavissa apteekistamme. Tule hakemaan uusimmat lehdet apteekistamme!

Hyödyllisiä linkkejä

http://www.kela.fi/

http://www.kanta.fi/omakanta

http://www.seututk.fi

http://www.sydanliitto.fi

http://www.diabetes.fi

http://www.allergia.fi

http://www.kuuloliitto.fi/